Tekirdağ Köftesi Tarifi
Tekirdağ Köftesi tarifi: Tekirdağ Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tekirdağ Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Tekirdağ Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
- 3 adet domates (garnitür için)
- 6 adet sivri biber (garnitür için)
- 1 orta boy kase domates sos (arzuya göre) (garnitür için)
Tekirdağ Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kaba kıymayı alın, üstüne soğanı rendeleyin ve sarımsağı da rendeleyin.
- Baharatlarını ve irmiği ilave edip güzelce yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Köfte harcından parçalar kopartın ve avucunuzla silindir şeklinde uzatın.
- Bir bıçak yardımıyla parmak uzunluğunda kesin ve kızgın bir tavaya yağı alıp, köfteleri arkalı önlü güzelce pişirin.
- Köfteler piştikten sonra, kalan yağda biberleri ve domatesleri de kızartın.
- Bir servis tabağına kızarmış domatesi biber ve köfteleri alın. Yanında sosla servis edin.