Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tek Tencere Pilavı Tarifi

Tek Tencere Pilavı

Tek Tencere Pilavı Tarifi

Tek Tencere Pilavı tarifi: Tek Tencere Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Tencere Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tek Tencere Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet tavuk but
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 300 gram kültür mantarı (doğranmış)
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş, süzülmüş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 2 su bardağı su

Tek Tencere Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Tavuk butları arkalı önlü kızartın ve tencerenin kapağını kapatarak bir süre pişirin.
  • Tavuk butları tencereden alın ve tencerenin içine küp doğranmış soğanları ekleyin. Biraz kavurun ve mantarları ilave edin.
  • Mantarları da kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin. Tereyağını koyun.
  • Tereyağı eriyene kadar hepsini güzelce karıştırın. Üzerine baharatları serpin.
  • Karıştırın ve 2 su bardağı suyu üzerine gezdirin.
  • Fokurdayan su ve pilava, öncesinde hazırladığınız butları ekleyin.
  • Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin, 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025