Tek Tencere Pilavı Tarifi
Tek Tencere Pilavı tarifi: Tek Tencere Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Tencere Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tek Tencere Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet tavuk but
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 300 gram kültür mantarı (doğranmış)
- 1,5 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş, süzülmüş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 2 su bardağı su
Tek Tencere Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Tavuk butları arkalı önlü kızartın ve tencerenin kapağını kapatarak bir süre pişirin.
- Tavuk butları tencereden alın ve tencerenin içine küp doğranmış soğanları ekleyin. Biraz kavurun ve mantarları ilave edin.
- Mantarları da kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin. Tereyağını koyun.
- Tereyağı eriyene kadar hepsini güzelce karıştırın. Üzerine baharatları serpin.
- Karıştırın ve 2 su bardağı suyu üzerine gezdirin.
- Fokurdayan su ve pilava, öncesinde hazırladığınız butları ekleyin.
- Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin, 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.