Tek Tava Dolması Tarifi
Tek Tava Dolması tarifi: Tek Tava Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Tava Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tek Tava Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü (dilimlenmiş)
- 3 adet dolmalık yeşil biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 tatlı kaşığı köri
- 6 yemek kaşığı kaşar peyniri (küp doğranmış)
- 1 su bardağı sıcak su
Tek Tava Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Dilimlenmiş tavuk göğüslerini üzerilerini geçecek kadar su ile birlikte geniş bir tencereye alın.
- Tavuklar piştikten sonra aynı tenrecerenin içinde bir çatal veya spatula yardımıyla güzelce didikleyin. Üzerine yağları ilave edin. Karıştırın.
- Yağlar eridikten ve tavuklarla birlikte buluştuktan sonra piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Karıştırın.
- Rendelenmiş havuçları, doğranmış sarımsakları ve baharatları ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Yeşil dolmalık biberleri ortadan ikiye kesin. Ortasındaki boşluklara tavuklu harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurun. Aynı tencerenin içerisine dolu biberleri alın. 1 su bardağı sıcak su doldurun.
- Küp doğranmış kaşarları dolmaların üzerilerine yerleştirin.
- 185 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.