Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tek Tava Dolması Tarifi

Tek Tava Dolması

Tek Tava Dolması Tarifi

Tek Tava Dolması tarifi: Tek Tava Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Tava Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tek Tava Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk göğsü (dilimlenmiş)
  • 3 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 tatlı kaşığı köri
  • 6 yemek kaşığı kaşar peyniri (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı sıcak su

Tek Tava Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Dilimlenmiş tavuk göğüslerini üzerilerini geçecek kadar su ile birlikte geniş bir tencereye alın.
  • Tavuklar piştikten sonra aynı tenrecerenin içinde bir çatal veya spatula yardımıyla güzelce didikleyin. Üzerine yağları ilave edin. Karıştırın.
  • Yağlar eridikten ve tavuklarla birlikte buluştuktan sonra piyazlık doğranmış soğanları ilave edin. Karıştırın.
  • Rendelenmiş havuçları, doğranmış sarımsakları ve baharatları ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Yeşil dolmalık biberleri ortadan ikiye kesin. Ortasındaki boşluklara tavuklu harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurun. Aynı tencerenin içerisine dolu biberleri alın. 1 su bardağı sıcak su doldurun.
  • Küp doğranmış kaşarları dolmaların üzerilerine yerleştirin.
  • 185 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025