Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tek Lokmalık Tepsi Mantısı Tarifi

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı Tarifi

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı tarifi: Tek Lokmalık Tepsi Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Lokmalık Tepsi Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tepeleme yemek kaşığı maydonoz
  • 4 adet yufka
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 0.5 çay kaşığı kimyon (arzuya göre)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt (çırpılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz, sarımsağı rendeleyip veya ezip en küçük haline getiriyoruz. Maydonozları güzelce yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
  • Büyükçe bir kapta kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, toz biberi güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra 1 yufkamızı alıp genişçe masamızın üzerine yayıyoruz.
  • Yanlardan iki parmak, alttan iki parmak pay bıraktıktan sonra kıymalı harcı ince bir şekilde yufkaya yayıyoruz. Daha sonra bıraktığımız payları kıymalı harcın üzerine katlayıp sarma işlemine geçiyoruz
  • Uzun bir rulo haline gelen yufkamızı üç parmak kalınlığında eşit parçalara bölüp yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. 2,3 ve 4. yufkalar için de aynı işlemi yapıyoruz
  • Bütün mantıları tepsimize dizdikten sonra önceden ısıttığımız 195 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Mantılarımız çıtır çıtır piştiğinde fırından alıyoruz, üzerine sulandırıp çırptığımız yoğurdu ekliyoruz. Ardından tereyağını eritip domates salçasını pişiriyoruz.

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Tarifimizin püf noktası yufkalarımızın olabildiği kadar taze olmasıdır. İster kendiniz açın ister hazır kullanım fakat taze olmasına dikkat edelim.

Tek Lokmalık Tepsi Mantısı tarifi için servis önerisi

Yoğurtla ve salçalı sosla servis edilir. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025