Tek Lokmalık Fındıklı Rulo Tarifi
Tek Lokmalık Fındıklı Rulo tarifi: Tek Lokmalık Fındıklı Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Lokmalık Fındıklı Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tek Lokmalık Fındıklı Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İçi için:
- 1 su bardağı fındık içi
- 2 yemek kaşığı ceviz içi (arzuya göre)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Tek Lokmalık Fındıklı Rulo tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbeti yaparak başlayın. Şeker ve suyu tencereye alarak kaynatmaya başlayın. Su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyunu dökerek, 3-5 dakika daha ocakta tutun, ardından soğuması için bir köşede dinlendirin.
- Ardından hamuru yapmaya başlayın. Tüm malzemeleri bir kaba alın ve güzelce yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ve etrafa dağılmaya sert bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak merdane yardımı ile pasta tabağı genişliğinde açın.
- İçerisine çekilmiş fındık ve cevizden biraz serperek rulo şeklinde sarın ve iki parmak genişliğinde yuvarlak parçalara kesin.
- Bir fırın tepsisini yağlayın ve dilimleri güzelce dizin. 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Tatlıları fırından çıkardıktan sonra ılık olan şerbeti dökün. Bir süre alt kısımlar şerbeti çektikten sonra üst kısımlar da şerbeti çekebilsin diye ters çevirin. Bu şekilde 1 er saat ’ten 2 saat kadar bekletin.
- Ardından ılık veya soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tek Lokmalık Fındıklı Rulo tarifi için servis önerisi
Üzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.