Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye tarifi: Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2/3 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı çörek otu (tercihinize göre daha az da koyabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tam buğday unu, kabartma tozu, şeker, tuz ve çörek otunu birbiriyle harmanlıyoruz. Sirkeyi, yumurta akını (sarısını üzeri için ayırın) ve yağları da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru küçük tek atımlık boyutlarda yuvarlayarak fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.