Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye

Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye tarifi: Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un (birazını tam buğday unu da koyabilirsiniz)

Tohumlar için:

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı hardal tohumu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Malzemelerin hepsini tereyağı çok erimeden yoğurun.
  • Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra 1 cm boyunda açıp tırtıklı bıçakla kesip tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz tohumlarla süsleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Pişme süresi fırınlara göre değişebilir. Renk aldığında pişmiş olacaklardır. Soğumasını bekleyip afiyetle tüketin.

Tek Atımlık Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurunuzu minik minik toplar yayıp da pişirebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı da sürmeyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025