Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver Tarifi
Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver tarifi: Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram  bal kabağı
- 1 adet  kırmızı soğan
- 2 adet  yumurta
- 2 dal  dereotu
- 100 gram  rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 çorba kaşığı  un
- 1 çorba kaşığı  karaman kimyonu
- 1 çay kaşığı  muskat cevizi rendesi
- 1 adet  zerdeçal
- 1 bardak  zeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı)
- 1 tatlı kaşığı  karabiber
- 1 tatlı kaşığı  deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı  pul biber
Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağının kabuğunu soyup  rendeleyin. Eğer pazarda bulabilirseniz Karakabak ile de yapabilirsiniz. Karakabak balkabağına oranla daha az tatlı.
- Rendelenen bal kabağının üzerine yumurtaları kırın, unu ve kaşar peynirini ekleyin. Kırmızı soğanları minik küpler şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin.
- Taze zerdeçal bulabilirseniz eğer , bir parçayı rendeleyip karışıma ekleyin. (toz zerdeçal da kullanabilirsiniz) Dereotunu ince kıyın ve karışıma ekleyin.
- Tuz, karabiber, pul biber, muskat cevizi rendesi ve  karaman kimyonunu da ekleyerek karışımı 5-10 dakika dinlendirin. Gerekirse çok az un ekleyerek karışımın kıvamını ayarlayın.
- Tavanızı ısıtıp bir parmak ayçiçek yağı ya da zeytinyağı ekleyin.
- Tahta kaşığınızı yağa batırdığınızda baloncuklar çıkıyorsa yağ hazır demektir. Karışımdan birer kaşık ekleyerek mücverleri kızartın. Arada tavanızı sallayarak yapışmadıklarından  emin olun.
- 2-3 dakika sonra ters çevirin. Arada ocağı kısarak ısıyı ayarlayın. Kızaran mücverleri fazla yağı çekmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Üzerine biraz tuz serperek ılık ılık servis edin. Afiyet olsun.
Taze Zerdeçallı Bal Kabağı Mücver tarifinin püf noktası nedir?
Mücverlerin yanmaması ve içinin de pişmesi için yağın ısısını kontrol ederek, ocağınızın altını arada kısarak pişirin.