Taze Yaprak Sarması Tarifi
Taze Yaprak Sarması tarifi: Taze Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Taze Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Taze Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Asma yapraklarını kaynamış su dolu bir kaba alın ve bir kenarda bekletin.
- Tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Asma yaprağının birini alın ve sapını kopartın.
- Tam ortasında 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun. Elinizle bastırarak yayın.
- Yaprağın kenarlarını kapatın ve ileriye doğru sarın.
- Dolmaları tencereye dizin.
- Dolmaların üzerini geçene kadar sıcak su ile doldurun. Limon suyu ve tuz ilave edin.
- Sarmalar suyunu çekince hazır demektir. 15 dakika kadar dinlendirip, üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyetler olsun!
Taze Yaprak Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Bir gün önceden hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır. İçerisine damak zevkinize göre farklı baharatlar, domates, maydanoz, dereotu ilave edebilirsiniz. Dilerseniz yaprakların içine daha çok iç harç ekleyebilirsiniz.
Taze Yaprak Sarması tarifi için servis önerisi
Üzerine limon sıkıp veya nar ekşisi gezdirerek servis edebilirsiniz.