Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze Soğanlı Mısır Ekmeği Tarifi

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği Tarifi

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği tarifi: Taze Soğanlı Mısır Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Soğanlı Mısır Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram kaymak
  • 500-650 ml. su (karışıma ara ara ilave edilecek)
  • 500 gram mısır unu (iki seferde karışıma eklenecek)
  • 2/3 su bardağı soda
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 dal taze soğan

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın ve ısınan fırına döküm tavayı yerleştirerek iyice ısınmasını sağlayın.
  • Kaymak ve sodayı bir kaba alın ve çırpın.
  • Ölçülü suyun bir miktarıyla bu karışımı çırpın (bu çırpma işlemi kabartmak amaçlı değil sadece karıştırmak amaçlıdır).
  • Mısır ununun 2/3'ünü sulu karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra suyu ve mısır ununun tamamını ilave ederek karıştırın.
  • Döküm tavayı bir parça tereyağıyla yağlayın ve mısır ekmeği karışımını ekleyip fırınlayın.
  • 40-45 dakika üzeri iyice kızarana pişirin ve sıcakken üzerine tereyağı sürerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Suyu olabildiğince sıcak kullanmak hamurun daha çıtır çıtır olmasına yardımcı olur. Kaymak yerine dilerseniz 50 gram tereyağı ilave edebilirsiniz.

Taze Soğanlı Mısır Ekmeği tarifi için servis önerisi

Kahvaltı sofralarında veya çay saatlerinizde afiyetle tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025