Taze Soğanlı Ciğer Tava Tarifi
Taze Soğanlı Ciğer Tava tarifi: Taze Soğanlı Ciğer Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Soğanlı Ciğer Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Taze Soğanlı Ciğer Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram dana ciğeri (yaprak şeklinde kesilmiş)
- 2 su bardağı un (ciğerleri unlamak için)
- 1 demet taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 4 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı pul biber
Taze Soğanlı Ciğer Tava tarifi nasıl yapılır?
- Yaprak şeklinde kesilmiş ciğerleri, her yerine nüfuz edecek şekilde unlayın.
- Derin bir tencerede, önceden kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve bir peçete yardımıyla üzerilerinde kalan yağı süzdürün.
- Süzülen ciğerleri, tereyağını kızdırdığınız tavada sarımsak ile beraber çevirin.
- Tuz ve geriye kalan baharatları ekleyin ve orta ateşte karıştırın.
- Tavanızın altını kısın.
- Taze soğanın yeşil kısımlarını 3 parmak kalınlığında kesin.
- Taze soğanları ciperlerin üzerine ilave edin ve 2 dakika ocakta karıştırdıktan sonra ocaktan alıp servis edin.
Taze Soğanlı Ciğer Tava tarifinin püf noktası nedir?
Son aşamada yarım demet dereotu da ilave ederseniz, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.