Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze Soğanlı Ciğer Tava Tarifi

Taze Soğanlı Ciğer Tava

Taze Soğanlı Ciğer Tava Tarifi

Taze Soğanlı Ciğer Tava tarifi: Taze Soğanlı Ciğer Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Soğanlı Ciğer Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze Soğanlı Ciğer Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram dana ciğeri (yaprak şeklinde kesilmiş)
  • 2 su bardağı un (ciğerleri unlamak için)
  • 1 demet taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 4 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı pul biber

Taze Soğanlı Ciğer Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Yaprak şeklinde kesilmiş ciğerleri, her yerine nüfuz edecek şekilde unlayın.
  • Derin bir tencerede, önceden kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve bir peçete yardımıyla üzerilerinde kalan yağı süzdürün.
  • Süzülen ciğerleri, tereyağını kızdırdığınız tavada sarımsak ile beraber çevirin.
  • Tuz ve geriye kalan baharatları ekleyin ve orta ateşte karıştırın.
  • Tavanızın altını kısın.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını 3 parmak kalınlığında kesin.
  • Taze soğanları ciperlerin üzerine ilave edin ve 2 dakika ocakta karıştırdıktan sonra ocaktan alıp servis edin.

Taze Soğanlı Ciğer Tava tarifinin püf noktası nedir?

Son aşamada yarım demet dereotu da ilave ederseniz, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025