Taze Sarımsaklı Sos Tarifi
Taze Sarımsaklı Sos tarifi: Taze Sarımsaklı Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Sarımsaklı Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Taze Sarımsaklı Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet fesleğen
- 1/4 demet taze nane
- 1/3 demet taze sarımsak
- 1/2 kase süzme yoğurt
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
Taze Sarımsaklı Sos tarifi nasıl yapılır?
- Taze sarımsakları güzelce yıkayıp, yeşil kısımlarını minik minik doğrayın. Sarımsaklarından da 3-4 diş kadarını ezin.
- Fesleğenleri ve taze naneyi saplarından ayıklayın.
- Fesleğen, taze sarımsak sapları, sarımsak ve cevizleri rondonun içerisine alın.
- Güzelce çektikten sonra içerisine süzme yoğurt ve tuz ilave edin ve tekrar çalıştırın.
- Azar azar zeytinyağı ilave edin. Tok kıvamlı bir sos elde ettiğinizde rondoyu durdurun. Hazırladığınız sosu bir kavanozun içine aktarın. Dilediğiniz salatanın üzerine kullanabileceğiniz gibi yemeklerinizin yanına sos olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Taze Sarımsaklı Sos tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız sosu et yemeklerinizin yanında, patates kızartması ya da fırınlanmış sebzelerinizin yanında ya da salata sosu olarak kullanabilirsiniz.