Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı

Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı tarifi: Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kültür mantarı
  • 2 su bardağı başbaşı bulgur
  • 2 su bardağı et suyu veya sebze suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet frenk soğanı (veya taze soğan)
  • 1 demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için:

  • 1 adet Pişirici

Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı 'Et Sote' modunda çalıştırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı, sıvı yağ ve tereyağıyla birlikte 5 dakika soteleyin.
  • Doğranmış kültür mantarlarını da üzerine ilave edip suyunu çekene dek soteleyin. Başbaşı bulgurunu da ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Tuz, karabiber ve suyunu da ilave ettikten sonra Vestel Ziyafet Pişirici’nin kapağını kapatıp 7 numaralı 'Pilav' moduna alın.
  • Vestel Ziyafet Pişirici’nizin geri sayımı başladıktan sonra, 12 dakika geçene dek pişirin. Buhar tahliyesini sağladıktan sonra kapağını açın.
  • Pişen pilava kıyılmış dereotunu ekleyin. Frenk soğanını veya taze soğanı ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin. Ziyafet olsun!

Taze Otlu, Mantarlı Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025