Taze Otlu Bulgur Pilavı Tarifi
Taze Otlu Bulgur Pilavı tarifi: Taze Otlu Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Otlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Otlu Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet defne yaprağı
- 3,5 su bardağı sebze suyu (sıcak)
- 1 avuç taze nane (doğranmış)
- 1 avuç maydanoz (doğranmış)
- 4 dal taze soğan (doğranmış)
- 1 avuç dereotu (doğranmış)
Taze Otlu Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. Bulguru tencereye ilave edip 3-4 dakika kavurun.
- Defne yaprağı ve sıcak sebze suyunu tencereye ilave edip önce harlı ateşte 5 dakika, ardından 10 dakika kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Demlenmiş olan pilava taze otları ilave edip karıştırın ve servis edin.