Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze Otlu Bulgur Pilavı Tarifi

Taze Otlu Bulgur Pilavı

Taze Otlu Bulgur Pilavı Tarifi

Taze Otlu Bulgur Pilavı tarifi: Taze Otlu Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Otlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze Otlu Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3,5 su bardağı sebze suyu (sıcak)
  • 1 avuç taze nane (doğranmış)
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 4 dal taze soğan (doğranmış)
  • 1 avuç dereotu (doğranmış)

Taze Otlu Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. Bulguru tencereye ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  • Defne yaprağı ve sıcak sebze suyunu tencereye ilave edip önce harlı ateşte 5 dakika, ardından 10 dakika kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • Demlenmiş olan pilava taze otları ilave edip karıştırın ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025