Taze Makarna Tarifi
Taze Makarna tarifi: Taze Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 300 gram un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tutam tuz
Taze Makarna tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak unumuzu karıştırma kabının içine alıyoruz sonra ortasına çukur açıyoruz.
- Açtığımızı çukurun içine oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı koyuyoruz. Daha sonra zeytinyağını ve tuzu ekliyoruz.
- Tok bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu hazırladıktan sonra streçleyip dolaba atıyoruz ve 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurları ince bir şekilde açıp istediğimiz şekli verdikten sonra paketleyip saklayabilirsiniz ya da taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Taze Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız unu elerseniz ve yumurtalarınız oda sıcaklığında olursa hamur yoğurmak sizi daha az yorar. Tarif ölçülerini arttırmak isterseniz eğer her şeyi 1 oranında yani 1 yumurta 100 gram un şeklinde arttırabilirsiniz.
Taze Makarna tarifi için servis önerisi
Dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.