Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze Makarna Tarifi

Taze Makarna

Taze Makarna Tarifi

Taze Makarna tarifi: Taze Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 250 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram irmik unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Unu tezgaha dökün yada geniş bir kabın içine alın.
  • Unun ortasını açıp yumurtaları kırın.
  • Unu yoğurmaya başlamadan orta kısımdaki yumurtaları elimizle karıştıralım.
  • Yoğurup sert bir hamur elde edelim.
  • Hamur aşırı sert olursa az zeytinyağı ilave edelim.
  • Yumurtalar büyük ise hamur biraz yumuşak olur, bu durumda ise biraz un ekleyelim.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğuralim. Daha sonra üzerine streç film ile sarıp dilendirelim.
  • Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölüp makarna makinesinin makarna makinesinin en kalin haliyle açalım sonra inceltelim makineyi 4 numaraya getirip en son 4 numara ile açalım.
  • Makarna makinesi yok ise merdane yardımıyla açalım. 1mm biraz ince olsun.
  • Makarnayi farfalle yani kelebek formunda kesim. Siz farklı şekillerde kesebilirsiniz.
  • Kaynamiş bol suya 2 tatli tuz ilave edip pişiriyoruz.

Taze Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Hazır makarnaya göre daha çabuk pişer. Pişen makarna su ile yıkanmaz, sos ile karıştırılıp direk servis edilir. İrmik unu bulamazsanız yerine 50 gram normal un da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025