Taze Kayısı Marmelatı Tarifi
Taze Kayısı Marmelatı tarifi: Taze Kayısı Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Kayısı Marmelatı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Taze Kayısı Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500-600 gram kayısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 adet küçük boy limonun suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
Taze Kayısı Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
- Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları minik minik doğrayın.
- Derin bir tencerenin içerisine doğranmış kayısıları koyun, üzerine şeker, karanfil ve çubuk tarçını ilave edin.
- Kısık ateşte birkaç dakika karıştırın. Ardından suyu ilave edin.
- Kayısılar iyice eriyene ve su buharlaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam almaya başladığında içerisine limon suyu ilave edin.
- O şekilde 5 dakika daha pişirdikten sonra içerisinden çubuk tarçın ve karanfilleri çıkararak ocaktan alın.
- El blenderı yardımıyla marmelatınızı iri parça kalmayana kadar çekin.
- Ardından oca sıcaklığında soğumaya bırakın. Kıvamı koyulaşıp, iyice soğuduğunda kavanoza aktarın. Dilediğiniz zaman afiyetle tüketin.
Taze Kayısı Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?
Kayısılarınızı şekerpare cinsi denilen, daha aromatik ve lezzetli kayısılardan seçerseniz lezzetini ikiye katlamış olacaksınız. Elinizden geldiğince tam olmuş hatta çok yumuşamış kayısılardan marmelatınızı hazırlayın. Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içerisinde marmelatlarınızı yaklaşık 2 hafta kadar saklayabilirsiniz. Bu süre zarfında içerisine ıslak kaşık değdirmemeye, hijyenik, kuru bir ortamda saklamaya ve kapağını açık bırakmamaya özen gösterin.