Taze İncirli Pavlova Tarifi
Taze İncirli Pavlova tarifi: Taze İncirli Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İncirli Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze İncirli Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mereng İçin:
- 8 adet yumurta beyazı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
Beyaz Çikolatalı Sos İçin:
- 200 gram krema
- 100 gram beyaz çikolata
Pavlova İçin:
- 8 adet incir
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi
Taze İncirli Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- 8 adet yumurta beyazını özenle ayırın.
- Çırpma kabına koyup köpük köpük olana kadar çırpın. Tuzu ilave edin.
- Şekeri yumurta beyazlarını çırparken ilave edin.
- Hacminin iki katı oluncaya kadar çırpın.
- Fırını 100 derece, fansız programda ısıtın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız merengi, sıkma torbasına koyun.
- Daire şeklinde giderek büyüyecek şekilde tepsiye sıkın.
- Fırının ağzını hiç açmadan ve bezeler renk almadan pişirin.
Taze İncirli Pavlova tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta beyazlarının kabarması için kırdığınızda içinde hiç sarı zerre olmaması gerekmektedir.
Taze İncirli Pavlova tarifi için servis önerisi
Yaz aylarında bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.