Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze İncirli Muhallebi Tarifi

Taze İncirli Muhallebi

Taze İncirli Muhallebi Tarifi

Taze İncirli Muhallebi tarifi: Taze İncirli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İncirli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze İncirli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 paket vanilya
  • 5 adet incir

Taze İncirli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencere de önce yumurta ile şekeri çırpma teli ile çırpalım sonra unu ekleyip koyu kıvamlı krema gibi olana kadar çırpalım.
  • Sonra da sürekli karıştırmak suretiyle sütü yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Sulandırılmış nişastayıda ekleyip, ocağa alalım orta ateşte koyulaşana kadar karıştıralım.
  • İncirlerin kabuklarını tamamen soyup (kabuk kalırsa acı tad yapabilir hiç kabuk kalmamasına dikkat edelim) küp şeker boyutlarında keselim ve kenara alalım.
  • Göz göz olan muhallebiyi ateşten alıp içine vanilyayı ve inciri ekleyin nazik bir şekilde spatula yardımıyla karıştırın (incirler çok fazla ezilmesin)
  • Pudingin soğumasını beklemeden servis kaplarınıza ilave edin. Afiyetler olsun!

Taze İncirli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

İncirleri soyarken kabuk kalmamasına dikkat edelim, ufak bir kabuk bile tatlıyı acı yapabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025