Taze İncirli Muhallebi Tarifi
Taze İncirli Muhallebi tarifi: Taze İncirli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İncirli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Taze İncirli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 2 paket vanilya
- 5 adet incir
Taze İncirli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencere de önce yumurta ile şekeri çırpma teli ile çırpalım sonra unu ekleyip koyu kıvamlı krema gibi olana kadar çırpalım.
- Sonra da sürekli karıştırmak suretiyle sütü yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Sulandırılmış nişastayıda ekleyip, ocağa alalım orta ateşte koyulaşana kadar karıştıralım.
- İncirlerin kabuklarını tamamen soyup (kabuk kalırsa acı tad yapabilir hiç kabuk kalmamasına dikkat edelim) küp şeker boyutlarında keselim ve kenara alalım.
- Göz göz olan muhallebiyi ateşten alıp içine vanilyayı ve inciri ekleyin nazik bir şekilde spatula yardımıyla karıştırın (incirler çok fazla ezilmesin)
- Pudingin soğumasını beklemeden servis kaplarınıza ilave edin. Afiyetler olsun!
Taze İncirli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
İncirleri soyarken kabuk kalmamasına dikkat edelim, ufak bir kabuk bile tatlıyı acı yapabilir.