Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze İncirli Galette Tarifi

Taze İncirli Galette

Taze İncirli Galette Tarifi

Taze İncirli Galette tarifi: Taze İncirli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İncirli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze İncirli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 120 gram tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı soğuk su

İçi için:

  • 6 adet incir
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Taze İncirli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisinde un, tuz ve şekeri karıştırın.
  • İçerisine tereyağlarını ilave edin ve parmak uçlarınızla unlu karışıma yoğurmadan yedirmeye özen gösterin. Elinizle sıktığınızda toplanan ve hemen ardından dağılan bir kıvama gelene kadar bu işleme devam edin.
  • Unla tereyağı güzelce harmanlandığında suyu ilave edin ve karıştırın. Ardından yoğurmadan hamurunuzu toparlayın.
  • Hazırladığınız hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirin.
  • Çıkarıp iki pişirme kağıdının arasına hazırladığınız hamuru alın ve bir merdane yardımıyla inceltin.
  • İncirleri dilimleyin ve kenarlarından boşluk kalacak şekilde orta kısmına incirleri dizin.
  • Boşluk bıraktığınız kenarları içe doğru katlayın.
  • İncirlerin üzerine esmer şeker serpin. Ardından pişirme kağıdıyla birlikte galetteyi fırın tepsisine aktarın ve 180 derecelik fırında incirler yumuşayıp hamur kızarana kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Taze İncirli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru hazırlarken tereyağının soğuk olmasına ve unla tam anlamıyla bütünleşmesine özen gösterin. Hamurunuzu dolapta ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır, unutmayın.

Taze İncirli Galette tarifi için servis önerisi

Daha tatlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız çıkarıp dinlendikten sonra üzerine bal gezdirebilirsiniz. Farklı tatlar denemek isteyenlerinize ise önerimiz keçi peyniri ile servis etmeleri.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025