Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze İç Baklalı Enginar Tarifi

Taze İç Baklalı Enginar

Taze İç Baklalı Enginar Tarifi

Taze İç Baklalı Enginar tarifi: Taze İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İç Baklalı Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze İç Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 5 adet orta boy enginar
  • 300 gram taze iç bakla
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 tutam dereotu
  • 1 büyük su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) zeytinyağı

Taze İç Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Yayvan bir tencerede ay şeklinde doğranmış soğanları zeytinyağında çeviriyoruz.
  • Doğranmış havuçları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üstüne kabukları soyulmuş iç baklaları ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve tuz serpiyoruz. Enginar çanaklarını üzerine kapatıyoruz.
  • Limon suyu sıkıyoruz. Üzerine limon dilimleri de koyabilirsiniz. .
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Bıçak enginara rahatlıkla girip çıkıyorsa pişmiş demektir. ( Kısık ateşte 1 buçuk saat pişti) Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025