Taze İç Baklalı Enginar Tarifi
Taze İç Baklalı Enginar tarifi: Taze İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İç Baklalı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet orta boy
Taze İç Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 5 adet orta boy enginar
- 300 gram taze iç bakla
- 1 adet orta boy limon
- 1 tutam dereotu
- 1 büyük su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) zeytinyağı
Taze İç Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Yayvan bir tencerede ay şeklinde doğranmış soğanları zeytinyağında çeviriyoruz.
- Doğranmış havuçları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Üstüne kabukları soyulmuş iç baklaları ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve tuz serpiyoruz. Enginar çanaklarını üzerine kapatıyoruz.
- Limon suyu sıkıyoruz. Üzerine limon dilimleri de koyabilirsiniz. .
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte pişiriyoruz.
- Bıçak enginara rahatlıkla girip çıkıyorsa pişmiş demektir. ( Kısık ateşte 1 buçuk saat pişti) Afiyet olsun.