Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze İç Bakladan Fava Tarifi

Taze İç Bakladan Fava

Taze İç Bakladan Fava Tarifi

Taze İç Bakladan Fava tarifi: Taze İç Bakladan Fava için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İç Bakladan Fava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze İç Bakladan Fava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram taze iç bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam fesleğen

Taze İç Bakladan Fava tarifi nasıl yapılır?

  • İç baklaları yıkayın ve kaynayan 1 litre suyun içerisinde 15-18 dakika boyunca haşlayın.
  • Haşlanan iç baklanın kabuklarını tek tek ayıklayın.
  • Soğanı ince bir şekilde doğrayın. Tencerede zeytinyağı ve biraz tuzla birlikte kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra, iç baklaları tencereye alın. Bir su bardağı kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Baklalar güzelce yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesini bekleyin.
  • Güzelce yumuşayan baklaların üzerine fesleğen ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tencerenin içerisindeyken blender yardımıyla güzelce çekip püre haline getirin.
  • Bir kaseye koyun, üstüne doğranmış soğan, dereotu ve biraz zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025