Taze İç Bakladan Fava Tarifi
Taze İç Bakladan Fava tarifi: Taze İç Bakladan Fava için gerekli malzemeler nelerdir? Taze İç Bakladan Fava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze İç Bakladan Fava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam fesleğen
Taze İç Bakladan Fava tarifi nasıl yapılır?
- İç baklaları yıkayın ve kaynayan 1 litre suyun içerisinde 15-18 dakika boyunca haşlayın.
- Haşlanan iç baklanın kabuklarını tek tek ayıklayın.
- Soğanı ince bir şekilde doğrayın. Tencerede zeytinyağı ve biraz tuzla birlikte kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra, iç baklaları tencereye alın. Bir su bardağı kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın.
- Baklalar güzelce yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesini bekleyin.
- Güzelce yumuşayan baklaların üzerine fesleğen ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tencerenin içerisindeyken blender yardımıyla güzelce çekip püre haline getirin.
- Bir kaseye koyun, üstüne doğranmış soğan, dereotu ve biraz zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.