Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı tarifi: Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 500 gram taze fasulye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı kaynar su
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyeleri yıkayın, saplarını temizleyin ve bir bıçak yardımıyla boyuna ortadan ikiye bölün. Ardından da yaklaşık 2 cm boyunda enine bölün.
- Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile tereyağını bir tencereye alın. Tereyağı eriyince soğanları içine atın ve pembeleşene dek kavurun.
- Soğanlar pembeleşince, ince ince doğradığınız biberleri de ekleyin ve yaklaşık 3 dakika daha kavurun.
- Biberler de kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana dek kavurun. Ardından fasulyeleri ekleyin ve üstlerine kabuğunu soyup, rendelediğiniz domatesleri de ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler hafifçe sararıncaya dek pişmeye bırakın.
- Fasulyeler sararmaya başladığında üstlerine 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
- Fasulyeler iyice yumuşayıp pişene dek, tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Fasulyeler piştikten sonra yıkadığınız bulgurları da üstlerine ilave edin. Tuzu da ekleyip 2 su bardağı daha sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
- Bulgurlar tamamen pişene dek yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve altını kapatıp demlenmeye bırakın. Pilavınız demini aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Damak zevkinize göre salça yerine ekstra domates de ekleyebilirsiniz.