Taze Fasulye Tarifi
Taze Fasulye tarifi: Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram taze fasulye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri de ayıklayarak bir köşeye alın.5 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
- Doğradığınız 1 adet büyük boy kuru soğan ve 2 diş doğranmış sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- 600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
- 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Arzuya göre ılık, fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Seçmiş olduğunuz taze fasulye cinsine göre pişirme süresi azalıp artabilir. Bol miktarda etli ve sulu rendelenmiş domates kullanırsanız sıcak su eklemeden de taze fasulye yemeği pişirebilirsiniz.Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.
Taze Fasulye tarifi için servis önerisi
Ocaktan aldığınız taze fasulye üzerine ekstradan zeytinyağı gezdirebilirsiniz.