Taze Fasulye Tarifi
Taze Fasulye tarifi: Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze fasulye
- 6 adet küçük boy domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 diş taze sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- 1 çay bardağı su (duruma göre domates susuz olursa eklenebilir)
Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak taze fasulyeyi temizliyoruz. Alt ve üst kısmını kırıp alıyoruz. Sonrasında kuru soğanı yemeklik doğrayıp geniş bir tencereye ekliyoruz.
- Daha sonra domatesleri yemeklik doğrayıp tencereye ekliyoruz. Tencereye sırasıyla zeytinyağını, damak tadınıza göre tuzu ve 1 adet küp şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Temizlemiş olduğumuz taze fasulyeyi uzun ince olacak şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta derece ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- 15 dakika sonra fasulyeyi karıştırıyoruz. Su ilavesi yapmak tamamen size kalmış. Eğer siz biraz sulu seviyorsanız bu esnada 1 çay bardağı su ilavesini yapabilirsiniz.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayıp fasulyenin üzerine ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp bir 5 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Tencerenin kapağını açmamaya özen gösterelim ki fasulye kısa sürede pişsin.