Taze Bakla Yemeği Tarifi
Taze Bakla Yemeği tarifi: Taze Bakla Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Bakla Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Bakla Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taze bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1/2 adet limon
- 2,5 su bardağı su
- 1/3 demet dereotu
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Taze Bakla Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Baklaların dibini ve başını alıp üçe bölün. Yıkayıp, yarım adet limonla birlikte suda bekletin.
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Geniş bir tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun ve baklaları içerisine ilave edip, karıştırın.
- Tuz, şeker ve karabiberi de ilave ettikten sonra üzerine bir yemek kaşığı kadar un serpin ve kavurmaya devam edin.
- Suyunu da ilave ederek 25-30 dakika baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile servis edin. Afiyet olsun.
Taze Bakla Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz un koymaya bilirsiniz. Un ile birlikte baklalar daha da sarı renk alacaktır.