Taze Bakla Yemeği Tarifi
Taze Bakla Yemeği tarifi: Taze Bakla Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Bakla Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Taze Bakla Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ön hazırlık için:
- 1/2 kilogram  taze bakla
- 1 yemek kaşığı  un
- 2 litre  su
Bakla yemeği için:
- 6 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 adet  kuru soğan
- 2 dal  taze soğan
- 2 diş  sarımsak
- 1 yemek kaşığı (silme)  un
- 1 tatlı kaşığı  toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  çekilmiş tane karabiber
- 1/2 adet  limonun suyu
- 1 +1/2 su bardağı  su
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1/2 demet  dereotu
Taze Bakla Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Baklaların iki ucu alınır, uzunsa ikiye ayrılır. Derin bir kapta, un üzerine su eklenip karıştırılır. Baklalar eklenir.
- Diğer yanda ısınan tencereye zeytinyağı alınır. Sırasıyla yemeklik doğranan soğan, 3 cm kesilen taze soğan ve küçük kesilen sarımsaklar sotelenir.
- Baklalar süzülerek tencereye alınır. Üzerine un, toz şeker, tuz ve karabiber serpilir. Kapak kapalı orta ateşte 1 dakika bekletilir. Daha sonra 1 tur çevirip üzerine limonlu sıcak su gezdirilir. Kaynayınca kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
- Ilınınca zeytinyağı gezdirilir. Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır ince kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun.