Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taze Bakla Yemeği Tarifi

Taze Bakla Yemeği

Taze Bakla Yemeği Tarifi

Taze Bakla Yemeği tarifi: Taze Bakla Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Taze Bakla Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taze Bakla Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ön hazırlık için:

  • 1/2 kilogram taze bakla
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 litre su

Bakla yemeği için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı (silme) un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 +1/2 su bardağı su

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu

Taze Bakla Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Baklaların iki ucu alınır, uzunsa ikiye ayrılır. Derin bir kapta, un üzerine su eklenip karıştırılır. Baklalar eklenir.
  • Diğer yanda ısınan tencereye zeytinyağı alınır. Sırasıyla yemeklik doğranan soğan, 3 cm kesilen taze soğan ve küçük kesilen sarımsaklar sotelenir.
  • Baklalar süzülerek tencereye alınır. Üzerine un, toz şeker, tuz ve karabiber serpilir. Kapak kapalı orta ateşte 1 dakika bekletilir. Daha sonra 1 tur çevirip üzerine limonlu sıcak su gezdirilir. Kaynayınca kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilınınca zeytinyağı gezdirilir. Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır ince kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025