Tavuklu Topalak Çorbası Tarifi
Tavuklu Topalak Çorbası tarifi: Tavuklu Topalak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Topalak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Topalak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- 1 adet haşlanmış tavuk
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 adet limonun suyu
Bulgurlu topları için:
- 1/2 su bardağı köftelik bulgur
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Topalak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba bulguru ve irmiği ekleyip sıcak suyu ekleyip ağzını kapatıp 20 dakika kadar şişmesini bekliyoruz. Unu ve baharatları ekleyip elimizi ıslatıp iyice yoğuruyoruz.
- Bilye kadar küçük yuvarlaklar yapıyoruz. Tavuğu haşlıyoruz ve didikliyoruz.
- Tencereye yağları döküp eriyince salçaları ekliyoruz. 2 dakika kavuruduktan sonra domates rendesi ekleyip kıvam alınca tavuk suyunu ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca una buladığımız bulgur toplarını teker teker ekliyoruz. Nohutu ve tavukları da ekleyip bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Kuru nane ve salçanız tuzsuz ise tuz ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Servis ederken limon suyu ekleyip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.