Tavuklu Tirit Tarifi
Tavuklu Tirit tarifi: Tavuklu Tirit için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Tirit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Tirit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 0.5 adet bayat ekmek
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Tavuk için:
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Yoğurt sosu için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Tavuklu Tirit tarifi nasıl yapılır?
- Bayat pideyi küp küp doğrayın ve bir fırın tepsisine alıp 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika fırınlayın.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve tavukları güzelce pişene dek soteleyin. Tavuklar piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın , baharatlarla tatlandırıp, bir kenara alın.
- Sosu için ; soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Üstüne kabuğunu soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin , baharatlarını da ekleyip, kaynayana dek karıştırarak pişirin.
- Bir servis tabağına kızarmış olan pideleri alın, üstlerine hazırladığınız domates sostan gezdirin, onun üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve en üste de tavuk etlerini koyup, sıcak sıcak servis edin.
Tavuklu Tirit tarifinin püf noktası nedir?
Bayat pide yerine bayat ekmek de kullanabilirsiniz.