Tavuklu Tel Şehriye Salatası Tarifi
Tavuklu Tel Şehriye Salatası tarifi: Tavuklu Tel Şehriye Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Tel Şehriye Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Tel Şehriye Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı tel şehriye
- 3 adet salatalık turşusu
- 1/2 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam nane
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kırmızı biber
Tavuklu Tel Şehriye Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü küçük bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekledikten sonra ocağın altını açın ve pişmeye bırakın. Tavuk eti iyice yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişirin. Ardından didikleyin.
- Tavuk pişerken; ayrı bir tencereye yağı alın ve tel şehriyeleri biraz kavurduktan sonra, üstlerine 1,5 bardak sıcak su ekleyin ve şehriyeler suyu çekene deki kapağı kapalı olarak pişirin.
- Şehriyeler suyunu çekince şehriyeleri bir salata kasesine alın ve soğumaya bırakın.Tavuk eti piştikten sonra elinizle didikleyin ve şehriyelerin üstüne alın.
- Maydanozu ince ince doğrayın turşuları küp küp doğrayın, mısırı, baharatları ve limon suyunu da ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Üstüne biraz daha zeytinyağı gezdirdikten sonra servis edin.