Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı tarifi: Tavuklu Sultan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sultan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
  • 1 adet yufka
  • 100 gram bezelye
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 200 ml. su (salçayı sulandırmak için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz

Beşamel Sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
  • Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
  • Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
  • Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
  • Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
  • Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
  • 1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
  • Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
  • Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025