Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
Tavuklu Sultan Kebabı tarifi: Tavuklu Sultan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sultan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Sultan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru
- 1 adet tavuk göğsü (200 gram)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/2 su bardağı bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tavuklu Sultan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Havuç ve patates, soyulup küp küp doğranır. Tencereye alınır, bezelye eklenir ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Diriliği gidene kadar haşlanır. İstenirse hazır garnitür de kullanılabilir.
- Soğan yemeklik doğranır ve kavrulmaya bırakılır. Soğan kavrulurken tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve kavrulan soğanlara eklenerek pişirilir.
- Salça eklenir ve karıştırılır. Haşlanıp suyu süzülen patates, havuç ve bezelyeler eklenir. Baharatlar ve tuz da ilave edilip 5 dakika pişirilir ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- Milföyler çözdürülür ve azıcık un ile biraz büyütülerek içine tavuklu harç konulur. Çapraz olarak kapatılır ve hafif yağlanmış borcama dizilir.
- Beşamel sos için tereyağı eritilir. Un, kokusu çıkana kadar kavrulur ve krema ilave edilerek topaklanmadan karıştırılır. Tuz ilave edilerek bohçaların üzerine pay edilerek dökülür.
- 190 derece fırında 40 dakika pişmeye bırakılır. Çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendesi üzerine dökülür ve kızarana kadar pişirilir.
- Pişen sultan kebapları fırından çıkarılır, servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tavuklu Sultan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Milföy yerine 1 adet yufka da kullanabilirsiniz. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.