Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi
Tavuklu Şiş Mantısı tarifi: Tavuklu Şiş Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Şiş Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Şiş Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
- 1 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 0,5 çay kaşığı toz acı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 0,5 çay toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuklu Şiş Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce tavukları hazırlayalım. Küp doğranmış tavukları ısıtılmış, tereyağ ve sıvı yağı kızdırılmış tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin.
- Üzerine tuz, karabiber ve toz biber ekleyip, piştikten sonra ocaktan alın.
- Yufkaları elinizdeki şişin enine eşit olacak şekilde kesin.
- Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin ve yapışması için sonunda fırça ile su sürüp kapatın.
- Şişi yufka rulosunun içerisinden çıkarın.
- 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkaları kesin.
- Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Bir tabağa kızarmış yufkaları alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyin.
- Son olarak tereyağda kızdırılmış nane, toz biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edin.