Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi

Tavuklu Şiş Mantısı

Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi

Tavuklu Şiş Mantısı tarifi: Tavuklu Şiş Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Şiş Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Şiş Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
  • 1 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 0,5 çay kaşığı toz acı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 0,5 çay toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tavuklu Şiş Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce tavukları hazırlayalım. Küp doğranmış tavukları ısıtılmış, tereyağ ve sıvı yağı kızdırılmış tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin.
  • Üzerine tuz, karabiber  ve toz biber ekleyip, piştikten sonra ocaktan alın.
  • Yufkaları elinizdeki şişin enine eşit olacak şekilde kesin.
  • Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin ve yapışması için sonunda fırça ile su sürüp kapatın.
  • Şişi yufka rulosunun içerisinden çıkarın.
  • 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkaları kesin.
  • Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  • Bir tabağa kızarmış yufkaları alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyin.
  • Son olarak tereyağda kızdırılmış nane, toz biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025