Tavuklu Siron Tarifi
Tavuklu Siron tarifi: Tavuklu Siron için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Siron nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Siron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Siron İçin:
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet yufka
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Sosu İçin:
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatl kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
Tavuklu Siron tarifi nasıl yapılır?
- İç sosunun malzemelerini bir kapta karıştırın. Yufkanın birini açıp içine sosu sürün. Yufkanın ucunu ve yanlarını katlayıp tavuğun yarısını katladığınız kısma koyun ve rulo yapın.
- İki parmak aralıklarla kesip küçük bir fırın kabına dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp kıtır kıtır olduğunda fırından çıkarın.
- O sırada sos tavasına yağı ve salçayı alıp kavurun. Domates sosunu da koyup pişirin.
- Fırından çıkardığınız sironu bir tabağa alıp önce yoğurt ardından hazırladığınız sosu dökün.
Tavuklu Siron tarifinin püf noktası nedir?
Fırından iyice kızarmadan alırsanız hamur olacaktır kızarmasına dikkat edin.