Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron tarifi: Tavuklu Siron için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Siron nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Siron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Siron İçin:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yufka
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Sosu İçin:

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatl kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su

Tavuklu Siron tarifi nasıl yapılır?

  • İç sosunun malzemelerini bir kapta karıştırın. Yufkanın birini açıp içine sosu sürün. Yufkanın ucunu ve yanlarını katlayıp tavuğun yarısını katladığınız kısma koyun ve rulo yapın.
  • İki parmak aralıklarla kesip küçük bir fırın kabına dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp kıtır kıtır olduğunda fırından çıkarın.
  • O sırada sos tavasına yağı ve salçayı alıp kavurun. Domates sosunu da koyup pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sironu bir tabağa alıp önce yoğurt ardından hazırladığınız sosu dökün.

Tavuklu Siron tarifinin püf noktası nedir?

Fırından iyice kızarmadan alırsanız hamur olacaktır kızarmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025