Tavuklu Sebzeli Pilav Tarifi
Tavuklu Sebzeli Pilav tarifi: Tavuklu Sebzeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Tavuklu Sebzeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk pirzola
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu (miktarını azaltıp su ekleyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Tavuklu Sebzeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu kemiğiyle beraber haşlayalım. Haşlandıktan sonra ister küp küp ister jülyen şekilde doğrayalım.
- Havucu ve kapya biberi rendeleyelim (kapya biberi güzelce rendelemek için biraz dondurabilirsiniz). Pirinci yıkayıp rendelediğimiz sebzelere ekleyelim.
- Sıvı yağı tencereye alıp arpa şehriye ekleyelim. Rengi dönene kadar kavuralım. Ardından tereyağı, pirinci ve sebzeleri ekleyip kavuralım.
- Tavuğu ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Baharatları ekleyelim. Suyunu çekince altını kapatalım.
Tavuklu Sebzeli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu çok uzun süre haşlamamaya dikkat ediniz. Yaklaşık 20 dakika haşlayalım. Pilavı yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirelim.