Tavuklu Sebzeli Güveç Tarifi
Tavuklu Sebzeli Güveç tarifi: Tavuklu Sebzeli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sebzeli Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Sebzeli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram tavuk göğsü (küp şeklinde doğranmış)
- 1 avuç arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kabak
- 2 adet küp küp doğranmış domates
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı salçalı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Sebzeli Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Tavaya sıvı yağını ekleyin ve tavukları soteleyin.
- Tüm sebzeleri eşit küpler şeklinde doğrayın.
- Sotelenen tavuğu ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Tuz, karabiber, sıvı yağ ve salçalı suyu da üzerine ekleyin. Güvecin ağzını pişirme kağıdıyla kapayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.