Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi

Tavuklu Sebze Kebabı

Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi

Tavuklu Sebze Kebabı tarifi: Tavuklu Sebze Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sebze Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Sebze Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan (büyük boy)
  • 1 adet patates (büyük boy)
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı su

Tavuklu Sebze Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri yıkayın. Biberlerin tohumlarını ayıklayın. Sebzeleri eşit boyutlarda olacak şekilde küp küp doğrayın.
  • Tavuk göğsünü önce yatay olarak yarıya bölün. Ardından küp küp doğrayın.
  • Sebzeleri ve tavuğu harmanlayın. Baharatların tümünü ekleyin.
  • Zeytinyağı, su ve salçayı bir kasede karıştırın. Tüm malzemeler birleşince tavuklu harcın içerisine ekleyin ve karıştırın.
  • Yayvan bir fırın kalıbına hazırladığınız karışımı güzelce yayın.
  • Kalıbınızın boyutlarına uygun yağlı kağıdınızı kesip üzerine yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fanlı fırında 25-30 dakika kadar üzerinde yağlı kağıtla pişirin.
  • Ardından yağlı kağıdı üzerinden alın ve 5-10 dakika kadar da üstü açık bir şekilde fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025