Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi
Tavuklu Sebze Kebabı tarifi: Tavuklu Sebze Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sebze Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Tavuklu Sebze Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan (büyük boy)
- 1 adet patates (büyük boy)
- 3 adet kapya biber
- 3 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
Tavuklu Sebze Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri yıkayın. Biberlerin tohumlarını ayıklayın. Sebzeleri eşit boyutlarda olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Tavuk göğsünü önce yatay olarak yarıya bölün. Ardından küp küp doğrayın.
- Sebzeleri ve tavuğu harmanlayın. Baharatların tümünü ekleyin.
- Zeytinyağı, su ve salçayı bir kasede karıştırın. Tüm malzemeler birleşince tavuklu harcın içerisine ekleyin ve karıştırın.
- Yayvan bir fırın kalıbına hazırladığınız karışımı güzelce yayın.
- Kalıbınızın boyutlarına uygun yağlı kağıdınızı kesip üzerine yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fanlı fırında 25-30 dakika kadar üzerinde yağlı kağıtla pişirin.
- Ardından yağlı kağıdı üzerinden alın ve 5-10 dakika kadar da üstü açık bir şekilde fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!