Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Sebze Dizmesi Tarifi

Tavuklu Sebze Dizmesi

Tavuklu Sebze Dizmesi Tarifi

Tavuklu Sebze Dizmesi tarifi: Tavuklu Sebze Dizmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sebze Dizmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Sebze Dizmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kemer patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 5 adet domates
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Tavuklu Sebze Dizmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcan,kabak ve domatesleri güzelce yıkayın ve kurulayın.
  • Patlıcan, kabak ve 2 adet domatesi ince yuvarlak dilimler halinde kesin.
  • Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
  • Bir mutfak robotuna doğradığınız tavuğu alın ve üzerine yumurta, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
  • Robotta ezme haline gelinceye dek tavuğu çekin.
  • Bir patlıcan dilimi üzerine tavuk ezmesini sürün.
  • Ardından dilim kabak ve domatesi tavuğun üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  • Yan yana dizdiğiniz bu dilimleri 23 cm çapındaki bir tart kalıbına veya borcama dizmeye başlayın. Malzemeler bitene dek kalıba dizmeye devam edin.
  • Diğer iki domatesin üzerine 1/2 tatlı kaşığı tuzu ve sarımsakları ekleyerek bir blender veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
  • Püre halindeki domatesleri tavuklu sebze dizmenizin üzerine eşit yayılacak şekilde dökün.
  • Üzerine kalan tuzu, karabiberi, kekiği serpiştirin ve zeytinyağını dizmenin her tarafına gelecek şekilde dökün.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Tavuklu sebze dizmeniz hazır, afiyet olsun!

Tavuklu Sebze Dizmesi tarifinin püf noktası nedir?

Sebzeleri ince dilimler halinde kesmek yemeğinizin kolay ve eşit bir şekilde pişmesine yardımcı olur.

Tavuklu Sebze Dizmesi tarifi için servis önerisi

Fırından çıkardıktan sonra sıcak haldeyken üzerine kaşar rendeleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025