Tavuklu Poğaça Tarifi
Tavuklu Poğaça tarifi: Tavuklu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Tavuklu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (Sarıları Üzerine)
- 2,5 su bardağı un (Alabildiği Kadar)
İç Malzemesi:
- 250 gram tavuk göğsü
- 3 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ısıtıp tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Mayalanması için bir kenarda bir saat bekletin.
- Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyelim. Tuz, karabiber ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra soğanı ay şeklinde doğrayıp, doğranmış maydanozu da ekleyelim.
- Hamura yuvarlak şekil verip yarım saat tepside bekletelim.
- Tepsi mayası olduktan sonra yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri karıştırıp üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra yarim saat üzeri örtülü bir şekilde bekletelim. Sonra bıçakla kesip ilk önce tavuğu sonra da soğanı koyup servis edin. Afiyet olsun.