Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu Pilav tarifi: Tavuklu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı arpa şehriye
Tavuklu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine bir adet soğanı bütün halde atıyoruz, tuzunu ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
- Pilav için şehriyeyi tencereye alıp, üzerine zeytinyağını koyup kavuruyoruz.
- Bir tatlı kaşığı tereyağını atıp eritiyoruz ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci üzerine ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Üzerine 2,5 su bardağı tavuk suyunu ve tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz.
- Haşlanan tavuğumuzu ufak ufak didikliyoruz ve tavaya biraz zeytinyağı biraz da tereyağı alıp kızdırıyoruz. Sonra tavuğumuzu bunun içine atarak, biraz da baharat ekleyerek kavuruyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra 5 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde demlenmesini bekliyoruz, demlenen pilavımızı servis etmek istediğimiz kabın içerisine alıyoruz, iyice sıkıştırıp tabağa ters çeviriyoruz.
- Üzerine kavurduğumuz tavuğmuzu ekleyerek servis ediyoruz, afiyet şeker olsun.