Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav tarifi: Tavuklu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye

Tavuklu Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine bir adet soğanı bütün halde atıyoruz, tuzunu ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
  • Pilav için şehriyeyi tencereye alıp, üzerine zeytinyağını koyup kavuruyoruz.
  • Bir tatlı kaşığı tereyağını atıp eritiyoruz ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci üzerine ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine 2,5 su bardağı tavuk suyunu ve tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz.
  • Haşlanan tavuğumuzu ufak ufak didikliyoruz ve tavaya biraz zeytinyağı biraz da tereyağı alıp kızdırıyoruz. Sonra tavuğumuzu bunun içine atarak, biraz da baharat ekleyerek kavuruyoruz.
  • Pilavımız piştikten sonra 5 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde demlenmesini bekliyoruz, demlenen pilavımızı servis etmek istediğimiz kabın içerisine alıyoruz, iyice sıkıştırıp tabağa ters çeviriyoruz.
  • Üzerine kavurduğumuz tavuğmuzu ekleyerek servis ediyoruz, afiyet şeker olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025