Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu Pilav tarifi: Tavuklu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk but
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
Tavuklu Pilav tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tavuklarımızı ve soyulmuş tüm soğanı haşlamak için tencereye koyuyoruz. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
- Haşlanan tavuklarımızı soğuması için kenara alıyoruz. Biraz soğuduğunda tavuklarımızı didikliyoruz. Bu sırada pirinçlerimizi de ılık suya koyup nişastasının çıkmasını bekliyoruz.
- Pilav tenceresine yağımızı ekleyip eridiğinde pirinçleri ve nohutları ekliyoruz. 5-10 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra pirincimizin üzerine didiklediğimiz tavuğumuzu ekliyoruz.
- Haşladığımız tavuk suyundan 3 su bardağı kadarını süzüp ekliyoruz. Tuz ilave edip bir kere karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.