Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav tarifi: Tavuklu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Tavuklu Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tavuklarımızı ve soyulmuş tüm soğanı haşlamak için tencereye koyuyoruz. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
  • Haşlanan tavuklarımızı soğuması için kenara alıyoruz. Biraz soğuduğunda tavuklarımızı didikliyoruz. Bu sırada pirinçlerimizi de ılık suya koyup nişastasının çıkmasını bekliyoruz.
  • Pilav tenceresine yağımızı ekleyip eridiğinde pirinçleri ve nohutları ekliyoruz. 5-10 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra pirincimizin üzerine didiklediğimiz tavuğumuzu ekliyoruz.
  • Haşladığımız tavuk suyundan 3 su bardağı kadarını süzüp ekliyoruz. Tuz ilave edip bir kere karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025