Tavuklu Pide Mantısı Tarifi
Tavuklu Pide Mantısı tarifi: Tavuklu Pide Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pide Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tavuklu Pide Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet pide
- 2 adet haşlanmış tavuk
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Tavuklu Pide Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Pideyi küçük küçük dilimleyin ve bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pidelerin üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 5 dakika fırınlayın.
- Tavukları bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve tavuk etleri yumuşayana dek pişirin, yaklaşık 20 dakika.
- Tavuklar piştikten sonra sudan çıkartın ve bir kaseye didikleyin.
- Kızarmış pideleri bir servis tabağına alın ve tavuk suyuyla pideleri güzelce ıslatın. Ardından üstüne didiklenmiş tavuk etleriniz yerleştirin ve haşlanmış nohutları da serpiştirin.
- Yoğurdun üstüne sarımsakları rendeleyin ve hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu tavukların üstüne gezdirin.
- Bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı biberi hafifçe kızdırın.
- Tavuklu pide mantısının üstüne kırmızı biberli yağı gezdirin ve en üste nane serptikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.