Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Pide Mantısı Tarifi

Tavuklu Pide Mantısı

Tavuklu Pide Mantısı Tarifi

Tavuklu Pide Mantısı tarifi: Tavuklu Pide Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pide Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Pide Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet pide
  • 2 adet haşlanmış tavuk
  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Tavuklu Pide Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Pideyi küçük küçük dilimleyin ve bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pidelerin üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 5 dakika fırınlayın.
  • Tavukları bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve tavuk etleri yumuşayana dek pişirin, yaklaşık 20 dakika.
  • Tavuklar piştikten sonra sudan çıkartın ve bir kaseye didikleyin.
  • Kızarmış pideleri bir servis tabağına alın ve tavuk suyuyla pideleri güzelce ıslatın. Ardından üstüne didiklenmiş tavuk etleriniz yerleştirin ve haşlanmış nohutları da serpiştirin.
  • Yoğurdun üstüne sarımsakları rendeleyin ve hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu tavukların üstüne gezdirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı biberi hafifçe kızdırın.
  • Tavuklu pide mantısının üstüne kırmızı biberli yağı gezdirin ve en üste nane serptikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025