Tavuklu Pide Tarifi
Tavuklu Pide tarifi: Tavuklu Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
75 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı instant maya
- 1,5 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
Harcı İçin:
- 300 gram tavuk göğsü (ufak küp doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 3 adet yeşil köy biberi (ufak küp doğranmış)
- 1/2 adet soğan (ufak küp doğranmış)
- 150 gram krem peynir
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Tavuklu Pide tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için un ve mayayı karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek hamuru oluşturun. Tuzunu da ekleyip pürüzsüz olana kadar, yaklaşık 15 dakika yoğurun.
- Hamuru derin bir kaba alın. Üzerini ve altını unlayıp örtün ve oda sıcaklığında 30 dakika mayalayın.
- Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve sıkı yuvarlak bezeler halinde yuvarlayın.
- Yuvarladığınız bezeleri unlayıp üzerlerini örtün ve 30 dakika daha oda sıcaklığında kabarması için bekletin.
- Harcı için derin bir kaba tüm malzemeyi koyup karıştırın ve buzdolabında bekletin.
- Fırını 200-220 derecede fanlı olarak ısıtın.
- Bezelerden bir tanesini yuvarlak, ince bir şekilde eliniz ya da merdane yardımıyla açın ve kenarlarını içe kıvırıp bastırın.
- Hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Harcın birazını hamurun üzerine ince bir katman yayacak şekilde alıp kaşıkla serin.
- Pideyi sıcak fırına atın ve hamurun kenarları kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan pidenin kenarlarına zeytinyağı sürün, dilerseniz kekik ve pul biberle birlikte servis edebilirisiniz. Afiyet olsun.