Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Patlıcan Bohça Tarifi

Tavuklu Patlıcan Bohça

Tavuklu Patlıcan Bohça Tarifi

Tavuklu Patlıcan Bohça tarifi: Tavuklu Patlıcan Bohça için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Patlıcan Bohça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Patlıcan Bohça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 3 adet domates
  • 5-6 adet kıl biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Patlıcan Bohça tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun ve boydan ince dilimler halinde kesin. 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin ve sonrasında kurulayın. Çok derin olmayan yağda kızartın ve kenara alın.
  • Kalan tüm sebzeleri ve tavukları küçük küpler halinde kesin. O esnada tavada sıvı yağı ısıtın ve tavukları pişirip kenara alın.
  • Aynı tavada kalan sebzeleri pişireceğiz. Önce soğan ve sarımsak ile başlayın, sonrasında biberi ekleyin en son da domatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharatları ekleyin, en son tavukları ekleyin ve karıştırıp altını kapatın.
  • Kızaran patlıcanlardan 2 dilim alın, artı olacak şekilde koyun. Tam ortasına tavuklu harcınızdan koyun.
  • Patlıcanı önce boydan sonra enden dilimleri üst üste 4 aşamada kapatın ve bir kürdan saplayın.
  • Üzerine bir parça domates ve biber saplayın. Önceden ısıtılmış 190 derecede üzerindeki sebzeler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025