Tavuklu Patlıcan Bohça Tarifi
Tavuklu Patlıcan Bohça tarifi: Tavuklu Patlıcan Bohça için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Patlıcan Bohça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tavuklu Patlıcan Bohça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 3 adet domates
- 5-6 adet kıl biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Patlıcan Bohça tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve boydan ince dilimler halinde kesin. 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin ve sonrasında kurulayın. Çok derin olmayan yağda kızartın ve kenara alın.
- Kalan tüm sebzeleri ve tavukları küçük küpler halinde kesin. O esnada tavada sıvı yağı ısıtın ve tavukları pişirip kenara alın.
- Aynı tavada kalan sebzeleri pişireceğiz. Önce soğan ve sarımsak ile başlayın, sonrasında biberi ekleyin en son da domatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharatları ekleyin, en son tavukları ekleyin ve karıştırıp altını kapatın.
- Kızaran patlıcanlardan 2 dilim alın, artı olacak şekilde koyun. Tam ortasına tavuklu harcınızdan koyun.
- Patlıcanı önce boydan sonra enden dilimleri üst üste 4 aşamada kapatın ve bir kürdan saplayın.
- Üzerine bir parça domates ve biber saplayın. Önceden ısıtılmış 190 derecede üzerindeki sebzeler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun!