Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası Tarifi
Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası tarifi: Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet tavuk budu
- 500 gram mantı
- 3 adet küçük boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp,tencereye yağı koyup ikisini pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Tavuğu küçük parçalar şeklinde doğrayıp tencereye ekliyoruz.
- Tavuk pişerken patatesleri küp küp doğrayıp tavukla beraber kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra yemeğin üstünü örtecek şekilde sıcak su ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- 10 dakika sonra mantıyı ekliyoruz, mantıyla birlikte yemeğin kaynamasını sağlıyoruz.
- Yemeği ateşten almaya yakın baharatları ekliyoruz.
- 5 dakika sonra yemeği ocaktan indiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.
Tavuklu Patatesli Yüksük Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Baharatların oranını dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.