Tavuklu Patates Yemeği Tarifi
Tavuklu Patates Yemeği tarifi: Tavuklu Patates Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Patates Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Patates Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı)
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Patates Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye aldığınız yağda yemeklik doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun.
- Küp küp doğradığınız tavukları da alın ve renkleri dönene dek kavurmaya devam edin.
- Ardından küp küp doğradığınız patatesleri ve havuçları da ekleyin.
- Son olarak salçayı ilave edin ve biraz kavurduktan sonra üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırıp altını kısın ve kaynayana dek pişirin ve patatesler yumuşadıktan sonra altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!