Tavuklu Milföy Böreği Tarifi
Tavuklu Milföy Böreği tarifi: Tavuklu Milföy Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Milföy Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tavuklu Milföy Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta sarısı
Tavuklu Milföy Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye sıvı yağ ve tavuk etini koyun, tavuklar suyunu salıp, çekene kadar kavurun.
- Biberleri çekirdek kısımları dışında küp şeklinde doğrayın. Ardından tencereye ekleyin. Biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Haşlanmış bezelyeleri ekleyin ve dilediğiniz baharatlar ile lezzetlendirin. Ocağın altını kapatın ve bir kenarda soğuması için dinlendirmeye bırakın.
- Milföy hamurunun içerisine soğumuş olan iç harçtan ekleyin ve dilediğiniz şekli vererek, milföyü kapatın. (Kare veya üçgen olabilir)
- Milföy hamurunun üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Böreklerin üzeri kızarınca fırında alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Milföy Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine farklı sebzeler de ilave edebilir, o şekilde lezzetlendirebilirsiniz.