Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tavuklu Mantarlı Ekmek Tarifi

Tavuklu Mantarlı Ekmek

Tavuklu Mantarlı Ekmek Tarifi

Tavuklu Mantarlı Ekmek tarifi: Tavuklu Mantarlı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Mantarlı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tavuklu Mantarlı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 adet mantar
  • 2 adet domates
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket hamburger ekmeği
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gram tereyağı
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

Tavuklu Mantarlı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Tavada erittiğimiz tereyağına göğüsleri ekleyip soteliyoruz.
  • Daha sonra biberleri ekliyor ve mantarları ilave ediyoruz. En son da baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • İkiye böldüğümüz hamburger ekmeklerin üzerine tavuklu mantarlı harcımızdan pay ediyoruz.
  • Daha sonra küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz (ben halka kullandım küp olursa daha iyi olur). Kaşar peynirini serpiyoruz.
  • 180 derecelik fırında bir süre pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuklu Mantarlı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Dileyen ekmekleri de hafif tereyağı ile yağlayabilir ama gerek yok kalori olmasın. Dünden kalan göğüsleri kullanmıştım ben siz yenisini alacaksanız ilk göğüsleri sotelemekle başlayabilirsiniz. Benim gibi bir gün önceden kalanı kullanacaksınız mantardan sonra ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025