Tavuklu Mantar Dolması Tarifi
Tavuklu Mantar Dolması tarifi: Tavuklu Mantar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Mantar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Tavuklu Mantar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantar için:
- 8-10 adet büyük boy mantar
- 1/2 parça tavuk bonfile
- 1/2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil köy biberi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Püre için:
- 2 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Mantar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Mantarların kabukları soyulur, sapları çıkarılır. İçindeki siyah kısımları alınır. Tavaya biraz tereyağı eklenir. Mantarlar hafif sotelenip kapağı kapatılır ve kısık ateşte 5-10 dakika yumuşaması sağlanır. Biraz yumuşamaları yeterli olacaktır.
- Tavuklar tantunideki gibi minik minik doğranır. Yağlar tavaya alınır ve tavuklar sotelenir. Minik doğranmış biberler ve sarımsak rendesi eklenip pişmeye devam edilir.
- Yumuşağında tuz ve baharatlar da ilave edilir. Kıvam alması için suda çözdürülmüş nişasta eklenir. 1-2 kez kaynayınca kapatılır.
- Mantarlar fırın kabına alınır. Mantarların içine tavuklu harçtan koyulur üzerine kaşar peyniri serpiştirilir. Salça tavuk pişirilen tavaya alınıp kavrulur. Sıcak su eklenir. Fırın kabına aktarılır. Fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 20-25 dakika)
- Püre için; patatesler iri küpler halinde doğranır ve az tuz eklenerek haşlanır. Sonra ezilir. Tereyağı eritilir. Bu şekilde daha lezzetli oluyor.
- Ezilen patateslere tereyağ süt kaşar peyniri ve karabiber eklenip karıştırılır. Servis tabağına püre alınır.
- Yanına mantar dolması eklenir. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Tavuklu Mantar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Mantarların sap kısımlarını omlet veya çorba yapabilirsiniz. Miktarları arttırarak hazırlayabilirsiniz.