Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi
Tavuklu Mantar Çorbası tarifi: Tavuklu Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuklu Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 250 gram mantar
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam dereotu
Tavuklu Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsü haşlanıp küçük küçük didiklenir.
- Sıvıyağda rendelenmiş havuç ,minik doğranmış soğan ve mantarlar sotelenir.
- Un katılıp biraz daha kavrulduktan sonra tavuk suyu, su katılır.
- Kaynayınca tavuk göğsü eklenip pişmeye bırakılır.
- En son süt,tuz ve karabiber eklenir. 1 taşım daha kaynayınca kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun.