Tavuklu Mantar Çorbası Tarifi
Tavuklu Mantar Çorbası tarifi: Tavuklu Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tavuklu Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 1 adet  soğan
 - 250 gram  mantar
 - 1 adet  havuç
 - 2 yemek kaşığı  un
 - 3 su bardağı  tavuk suyu
 - 2 su bardağı  su
 - 1 adet  tavuk göğsü
 - 1 su bardağı  süt
 - 1 tutam  tuz
 - 1 tutam  karabiber
 - 1 tutam  dereotu
 
Tavuklu Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsü haşlanıp küçük küçük didiklenir.
 - Sıvıyağda rendelenmiş havuç ,minik doğranmış soğan ve mantarlar sotelenir.
 - Un katılıp biraz daha kavrulduktan sonra tavuk suyu, su katılır.
 - Kaynayınca tavuk göğsü eklenip pişmeye bırakılır.
 - En son süt,tuz ve karabiber eklenir. 1 taşım daha kaynayınca kıyılmış dereotu ile servis edilir. Afiyet olsun.